Når fritid er prioritet N°1

Tønsberg

Inngangen til en ny hverdag

Noen ganger stemmer det meste; beliggenheten, solforholdene, nærheten til sentrum, planløsningen, uteområdene, roen. Det er kanskje nettopp da du skal ta «det store steget» og gå for lettvintlivet? Ørsnes Brygge N°1 er en slik mulighet.

Det er ikke tilfeldig at prosjektet har fått nettopp navnet «Ørsnes Brygge N°1». Gateadressen er én ting, ønsket om å legge til rette for en mer innholdsrik hverdag, er et annet, enda viktigere poeng.

Velkommen til Ørsnes Brygge N°1

De toetasjes «byvillaene» er tilpasset de eldre bygningene i alléen, samt byr på en tilbaketrukket taketasje, mens den delen som ligger nærmere sjøen trappes opp til tre etasjer med en tilbaketrukket taketasje. 

Mellom disse bygningskroppene ligger et mellombygg; en foajé som er åpen i to etasjer, hvor hovedinngang med trapp og heis er plassert. Mellombygget vil skille seg ut med sine glassfasader og overlys, og således gi en hyggelig adkomst til boligene.

 Når man bosetter seg ved vannkanten, med både Tønsberg og Teie som «naboer», skal man kunne nyte godene dét innebærer. En kajakktur om morgenen eller søke skogens ro i høyden, et kafébesøk rundt lunsjtider, hageaktivitet med nye naboer på ettermiddagen og en god bok på balkongen i solnedgangen.

Om sommeren er innseilingen til Tønsberg nærmest som et eget «ferie-barometer» å regne. Da er det bare å benke seg på første rad og iaktta båtkortesjen innover på fredagen. Brua som går opp, brua som går ned – før du trekker deg tilbake til egen balkong og nyter privatlivets fred.

Tilbaketrukket er i det hele tatt en god benevnelse for Ørsnes Brygge N°1. Roen man føler i dette veletablerte villastrøket – med en arv som det mest fornemme på Nøtterøy – og en over 150 år gammel, majestetisk allé som
«hovedvei», bekrefter ditt valg. Når du i tillegg har lite oppført på vedlikeholdslista, er det god tid til å ta i bruk ditt nye nærområde og dyrke grønnsaker i parsellhagen, fiske krabber med barnebarna eller slå deg ned i parkanlegget og nyte den solrike beliggenheten …

På Ørsnes har det de senere årene vokst frem en egen, liten «bydel» – ikke uten grunn: Her er du bare fem minutters spasertur unna idylliske Rosahaugparken, Teie hovedgård eller Kystkultursenteret. Fem minutter er det også til Teie torg – med det meste du trenger til hverdags. Ti–femten minutters rusletur unna ligger Oseberg Kulturhus og Tønsbergs populære by- og bryggeliv, med restauranter, Nordbyen og et fristende butikkutvalg.

 I «hagen» kan du studere et våtmarksområde av internasjonal verdi (RAMSAR-område), med et spesielt rikt og interessant fugleliv. Videre er det kort vei til en fantastisk skjærgård, Nøtterøy Golfbane, seilermiljøet på Fjærholmen og friområdet i Teieskogen, med lysløype på vinteren.