Ask Jarl Tjøm

Ask Jarl Tjøm (27) og hans partner Lars Benske (25) har sikret seg en etterlengtet OL-billett under VM i Beograd 2023. Denne dynamiske duoen fra Tønsberg og Fredrikstad har samtidig kvalifisert seg for VM-finalen i Beograd. Dette markerer en historisk prestasjon for den norske lettvekt dobbeltsculleren. Aldri tidligere har de deltatt i de olympiske leker, og nå ser de frem til å representere Norge på den største globale idrettsarenaen.

Ask Tjøm hadde sitt store gjennombrudd innen internasjonal roing tilbake i 2016, da han sikret seg bronsemedalje i «single sculler lettvekt» under World Cup I.

I 2022 tok han og Lars fatt på sin nye satsing innen lettvekt dobbeltsculler, og de startet med et brak. I sin første verdenscupregatta vant de suverent, og i den påfølgende VC-konkurransen tok de med seg bronse.

Ask ble også hedret med kongepokalen i 2022 for sin strålende seier under NM i singlesculler. Dette var hans femte NM-gull i denne kategorien, og det er tydelig at han har dedikasjon og talent for å lykkes innen roing.

Format Eiendom er stolt sponsor av Ask Tjøm og ønsker ham all mulig suksess på veien mot OL. Vi er begeistret over å støtte en utøver med en slik imponerende idrettslig reise, og vi ser frem til å følge hans fremtidige prestasjoner med spenning!